Jouw gastronomische tuin:
koken in de buitenlucht

Koken in de buitenlucht is trending. In de lente- en zomermaanden zoeken foodies steeds vaker de tuin op om heerlijk te bakken, stoven of slowcooken. Barbecues en OFYR-toestellen zijn toegankelijke manieren om te smullen in de buitenlucht. Maar voor wie zijn tuin wil omtoveren tot een culinair oord, zijn buitenkeukens een echte meerwaarde. Ontdek de suggesties van Tim De Winne!

Voor elk wat wils

Kookvoorzieningen worden tegenwoordig meer en meer meegenomen in het totaalconcept van een tuinontwerp. Denk maar aan een plekje voor de barbecue of uitrustingen zoals een aanrecht, koelkast en berging. Culinaire liefhebbers die het liever wat groter zien, kunnen dan weer kiezen voor een volledig ingerichte buitenkeuken.

Jouw gastronomische tuin - Tim De Winne - 1

Welke ingrediënten maken een goede buitenkeuken?

Bij de inplanting van een buitenkeuken moet rekening worden gehouden met verschillende factoren: de windrichting, lichtinval, materiaalkeuze, enzovoort. Zo is het niet verstandig polybeton te gieten waar een barbecue of OFYR wordt geïnstalleerd. Daarnaast dienen alle benodigdheden voor gas, elektriciteit, water, netwerkverbindingen en dergelijke te worden voorzien, ook met het oog op eventuele wijzigingen in de toekomst. Een buitenkeuken waar uitsluitend brandhout wordt gebruikt, sluit dan weer enkele van de voorgaande zaken uit.

Jouw gastronomische tuin - Tim De Winne - 2

Breng de beleving naar een hoger niveau

Wil je het volle gastronomische potentieel van jouw tuin benutten? Kies dan voor culinaire kruiden in de omringende plantenborders, al dan niet aangevuld met een eigen moestuin. Zo breng je de geschikte ingrediënten binnen handbereik. Maakt domotica deel uit van het tuinconcept, dan krijgt de buitenkeuken er opnieuw een vleugje gebruiksgemak bij. Ten slotte worden de details van de keuken, van inrichting tot toestellen, idealiter uitgevoerd door een gespecialiseerde firma zoals Bourbon-Sleeckx.

Wat met buiten koken in de winter?

Koken in de buitenlucht, het is een vrijetijdsbesteding die voornamelijk in de lente- en zomermaanden populair is. Toch zijn ook oplossingen zoals winterbarbecues aan een opmars bezig. Daarnaast kan een keuken binnenin een bijgebouw het nodige comfort waarborgen, om ook bij koudere buitentemperaturen te kunnen kokkerellen in de tuin.

Jouw gastronomische tuin - Tim De Winne - 3

Hoe gaat Tim De Winne te werk?

Wat de uiteindelijke invulling ook wordt, jouw culinaire toevluchtsoord verdient een uitgewerkt tuinconcept. Daarbij dragen een uniforme look-and-feel van binnen- en buitengedeeltes bij aan de uitstraling van het smaakvolle geheel. De locatie, omringende zones en de link tussen kook- en eetgedeelte: als landschapsarchitect versmelt Tim De Winne alle verschillende elementen tot een doordacht ontwerp en pakt hij de stedenbouwkundige vraagstukken aan.

Contacteer Tim De Winne